Farma Actueel

 1. Webcasts ESCP Congres Reykjavic
  Webcasts van de plenaire sessies van het European Congres of Clinical Pharmacy. Het volgende congres is in oktober in Belfast. Aanbevolen!
 2. Vaker DOAC’s voor starters met antistollingsmedicatie
  Openbare apotheken verstrekten in 2017 aan ongeveer 575.000 personen antistollingsmedicatie uit de groep van de VKAenrsquo;s of van de DOACenrsquo;s. Ongeveer 115.000 van hen zijn starters. Bij starters valt de keuze steeds vaker op een DOAC. Vorig jaar gold dat voor het eerst voor meer dan de helft van de nieuwe gebruikers.(SFK)
 3. Zorgverzekeraars schrappen groot aantal formulieren voor geneesmiddelen
  Zorgverzekeraars hebben besloten om per 1 maart aanstaande 17 formulieren voor bijlage 2-geneesmiddelen te schrappen. Geneesmiddelen waar de minister vergoedingsvoorwaarden aan stelt, staan op bijlage 2 van de Regeling zorgverzekering. Zorgverzekeraars mogen de kosten alleen vergoeden wanneer aan deze voorwaarden wordt voldaan.
 4. Versnelde toelating medicijnen nauwelijks beter
  Onder druk van patiënten probeert het Europees Geneesmiddelen Agentschap veelbelovende geneesmiddelen sneller op de markt te krijgen. Tot dusver zonder veel succes: er is geen tijdswinst, de zorgwinst is beperkt en bedrijven zien de versnelde procedure vooral als een plan B als de reguliere route niet slaagt. (NTvG)
 5. Dure medicijnen, maar niemand weet waarom: het Zorginstituut is er klaar mee
  De torenhoge prijzen die farmaceuten vragen voor sommige medicijnen leiden tot verontwaardiging bij het Zorginstituut, dat adviseert over opname in het basispakket. Het is tijd voor openheid van zaken. (Volkskrant)
 6. Biotechbedrijven: prijsopbouw medicijnen volslagen irrelevant
  Volgens koepelorganisatie HollandBio gooit Zorginstituut Nederland olie op het vuur in sterk gepolariseerd debat.(FD)
 7. Beantwoording Kamervragen over het bericht ‘Megawinst farmaceut zet medicijndebat op scherp’
  Minister Bruins voor Medische Zorg en Sport stuurt de Kamer zijn antwoorden op vragen van de leden Dijksma (PvdA), Ellemeet (GL) en Kooiman (SP) over het bericht enlsquo;Megawinst farmaceut zet medicijndebat op scherpenrsquo;.
 8. Farmacotherapeutisch Kompas biedt nu ook inzicht in prijzen en kosten van geneesmiddelen
  Overzichten van geneesmiddelkosten en geneesmiddelprijzen maken voortaan ook deel uit van het vernieuwde Farmacotherapeutisch Kompas (FK). Dat betekent dat gebruikers van het FK prijzen kunnen vergelijken van geneesmiddelen binnen een werkzame stof, een geneesmiddelgroep óf bij een gekozen indicatie.
 9. Zaandamse Online apotheek gaat Belgen bedienen
  Apotheekgroep Zaandamse Zorg uit Zaandam gaat medicijnen thuis afleveren bij huishoudens in Vlaanderen, hoewel dat volgens de Belgische wet niet is toegestaan. Sommige medicijnen zijn duurder bij de zuiderburen, die nu via de site holland-apo.be geld kunnen besparen. (Noord-Hollands Dagblad)
 10. Verslaafd aan een pilletje voor het slapen
  Stoppen met het slikken van slaappillen kan lastig zijn. Toch zoeken maar weinig mensen hulp, ziet verslavingsarts Erik Paling. (NRC)

Copyright © 2010-2015 Apotheek Maarheeze

Privacy Reglement


Deze website maakt gebruik van een beveiligde verbinding