Farma Actueel

 1. Prijzig middel tegen spierziekte toch beschikbaar voor 30 patiëntjes
  Zo'n 30 jonge patiënten met de spierziekte SMA type 2 en type 3a kunnen binnenkort toch een behandeling krijgen met het nieuwe medicijn Spinraza, terwijl zorgminister Bruno Bruins en fabrikant Biogen onderhandelen over definitieve vergoeding van het middel.(AD)
 2. Leden BPOA stemmen in met aanpassingen pensioenregeling
  De pensioenopbouw daalt iets, terwijl de pensioenpremie wordt verhoogd. Ook stijgt de pensioenleeftijd naar 68 jaar.
 3. Léon Tinke verlaat de KNMP
  Het KNMP-bestuur en Léon Tinke hebben het afgelopen weekeinde besloten om de samenwerking te beëindigen vanwege een onderling verschil van inzicht. Léon Tinke heeft zijn functie van algemeen directeur van de KNMP neergelegd.
 4. ‘Maak medicijnbijsluiter duidelijker en simpeler’
  Een bijsluiter is voor patiënten zonder geneeskundige opleiding niet meer te volgen, zegt Ton de Boer van het CBG.(NRC Handelsblad)
 5. Veel dure medicijnen zijn uit patent, maar niemand maakt ze na
  Dure geneesmiddelen waarvan de patenten allang zijn verlopen, worden toch niet goedkoper omdat niemand besluit ze na te maken. (Trouw)
 6. Goedkopere geneesmiddelen uit Azië halen? Geen optie, zegt de arts
  "We zijn veel te afhankelijk van farmaceutische bedrijven ", stelt Carla Hollak, die Fabry-patiënten behandelt in het AMC. (Trouw)
 7. Per apotheek gemiddeld 341 verstrekkingen per dag
  Een apotheek verwerkt per dag gemiddeld 341 verstrekkingen. Dit aantal geldt voor alle soorten verstrekkingen, voor alle type apotheken en voor alle dagen in de week. Als de verschillende dagen worden onderscheiden, lopen de gemiddelden uiteen van 495 verstrekkingen per apotheek op maandag tot 17 op zondag.
 8. Pharma Gateway Amsterdam bouwt verder uit
  De leden van Pharma Gateway Amsterdam (PGA) hebben samen de ambitie om luchthaven Schiphol te ontwikkelen tot dé Europese hub voor pharmaceutische producten. Amsterdam moet simpelweg de enlsquo;place to beenrsquo; worden voor verzenders van pharmaceuticals
 9. Innovatie kan zonder hoge medicijnprijzen
  Opinie: Zonder farmaceutische industrie geen nieuwe medicijnen, is het idee. Maar het klopt niet, aldus huisarts Hans van der Linde.
 10. Het recept voor Botox lijkt gekraakt: biotechbedrijf brengt concurrent op de markt
  Het recept van botox, na dat van Coca Cola het geheimste ter wereld, lijkt eindelijk gekraakt. Het Californische biotechbedrijf Revance gaat een concurrent voor het antirimpelmiddel op de markt brengen. Een sof voor botoxmaker Allergan: de farmaceut verdient jaarlijks meer dan 2 miljard euro aan de gladgespoten glabella van 's werelds miljoenen botoxgebruikers. (Volskrant)

Copyright © 2010-2015 Apotheek Maarheeze

Privacy Reglement


Deze website maakt gebruik van een beveiligde verbinding