Farma Actueel

 1. Is haar leven 170.000 euro waard?
  Studente Robin Kok (25) heeft taaislijmziekte. Ze schreef NRC een brief over haar begrip voor minister Schippers, die een duur medicijn niet wil vergoeden.(NRC)
 2. Hugo de Jonge nieuwe minister op VWS
  De meeste bronnen zijn het erover eens: Hugo de Jonge, in het aanstaande kabinet Rutte III één van de twee nieuwe ministers op VWS en tevens vicepremier, is een man met een ietwat ijdele uitstraling die je niet meteen in verband brengt met het CDA.(Medisch Contact)
 3. Apotheek in Spechtenkamp Maarssenbroek heeft de sticker dementievriendelijk !
  Op vrijdag 13 oktober j.l. is de sticker samen dementievriendelijk aan de apotheek in Spechtenkamp Maarssenbroek uitgereikt.
 4. Ziekenhuizen blut
  Vijftien Nederlandse ziekenhuizen kampen met ernstige financiële problemen. Twee ziekenhuizen staan zelfs op de rand van de afgrond.
 5. Ordinair machtsspel om vergoeding medicijn tegen taai slijm
  Mini-reconstructie: Zoenrsquo;n 750 patiënten met taaislijmziekte krijgen een verlichtend medicijn niet vergoed, omdat de fabrikant en het ministerie van Volksgezondheid verstrikt zitten in schimmige prijsonderhandelingen. Die gesprekken ontaardden afgelopen week zelfs in een ordinair politiek machtsspel. Terwijl doodzieke mensen heen en weer worden geslingerd tussen hoop en vrees. (AD)
 6. Besparingen nekken revolutionair middel tegen taaislijmziekte
  Op grond van gebrekkige inhoudelijke kennis weert minister Schippers een revolutionair middel tegen taaislijmziekte. (volkskrant)
 7. Vergoeding apotheekbereidingen 2018 bekend
  De zorgverzekeraars hebben bekend gemaakt welke (doorgeleverde) apotheekbereidingen zij vanaf 1 januari 2018 vergoeden en welke niet.
 8. Apotheker uit Zeist wint Nederlands Kampioenschap Consultvoering
  Apotheker in opleiding Rawa Ismail uit Zeist, heeft zaterdag het Nederlands Kampioenschap Consultvoering gewonnen. (AD)
 9. Apotheker is vaker een allochtoon
  Steeds meer apotheken in Nederland, met name in de grote steden, worden tegenwoordig gerund door apothekers van niet-westerse afkomst. Rotterdam is koploper. Daar heeft inmiddels 40 procent van de zorgverleners een buitenlandse afkomst.(AD)
 10. Hoogleraar: Betaal fabrikant van duur medicijn alleen als het aanslaat
  Betaal een farmaceut voor dure medicijnen als Orkambi uitsluitend als het bij de patiënt aanslaat. Dat bepleit Carin Uyl-De Groot, hoogleraar zorgevaluatie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Copyright © 2010-2015 Apotheek Maarheeze

Privacy Reglement


Deze website maakt gebruik van een beveiligde verbinding