Farma Actueel

 1. Duurder wordende medicijnen deels gevolg van overheidsbeleid
  Nederlandse wetenschappers tonen aan dat overheidspogingen om de medicijnenprijzen te drukken averechts kunnen werken. (NRC Handelsblad)
 2. Minder morfine nodig na operatie door eten van waterijsjes
  Een raketje of een perenijsje: verkoelend als het warm weer is, maar ook na een operatie hebben waterijsjes zo zijn voordelen. Dat blijkt uit onderzoek van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC).(NOS)
 3. Isotopenproducent verder als Curium
  Isotopenproducent Mallinckrodt gaat verder als Curium. Dit bedrijf is gespecialiseerd in medische isotopen voor de nucleaire geneeskunde en maakt hiervoor onder meer gebruik van de Hoge Flux Reactor in Petten. (NoodHollands Dagblad)
 4. EMEA guide to biosimilars
  Information guide for healthcare professionals
 5. Ziekenhuisbestuurder Wouter Bos over dure geneesmiddelen
  Wouter Bos zegt in de loop der jaren pessimistischer te zijn geworden over de mogelijkheid een oplossing te vinden voor het dossier dure geneesmiddelen. De farmaceutische bedrijven in ons land voeren uit wat ze van hun buitenlandse hoofdkantoren opgedragen krijgen en Nederland is een kleine markt voor ze. Het meest verwacht hij van een aanpak langs zoveel mogelijk lijnen tegelijk. En ook de patiënten zouden zich meer mogen roeren. Bij hiv-medicatie heeft dat heel goed gewerkt.(FarmaMagazine)
 6. Apotheken kiezen voor nieuw apotheeksysteem
  De eerste twee apotheken hebben een contract getekend met softwareleverancier Promedico voor het nieuwe farmaceutisch zorgsysteem Apro. Als eerste ondertekende apotheek It Noard uit Sneek. Apotheek Ter Borch in Eelderwolde volgde kort daarna. De implementatie van Apro bij It Noard start deze maand en eind augustus wordt het zorgsysteem door de apotheek in gebruik genomen.(Persbericht)
 7. BTW-problematiek rondom geneesmiddelen
  Geneesmiddelen vallen onder het lage btw-tarief. Echter: er bestaat nogal wat onduidelijkheid wat er onder dat begrip moet worden gezien. Volgens de wetgever worden een aantal middelen ten onrechte als geneesmiddel aangemerkt, zoals tandpastaenrsquo;s en zonnebrandmiddelen. Daarom wil Nederland daarvoor de eis stellen van een handelsvergunning. (FarmaMagazine)
 8. Test met immuuntherapie voor diabetes 1 is succesvol
  Dit onderzoek is een eerste stap, waarin de veiligheid en de juiste dosering van het middel getest werd. Nu moet de proef herhaald worden bij grotere groepen patiënten om te beoordelen hoe effectief het is tegen diabetes type 1.(NRC Handelsblad)
 9. Negen manieren om de kosten van geneesmiddelen terug te dringen
  Er komen steeds meer en betere medicijnen (hoera!), maar hoe houden we de kosten in de hand?(FD)
 10. Medicatieveiligheid kan ook thuis beter
  Waar medicatiegebruik in verpleeghuizen en onder toezicht van thuiszorg de laatste jaren steeds veiliger is geworden, kan er bij thuisgebruik nog het een en ander verbeterd worden. (ANBO)

Copyright © 2010-2015 Apotheek Maarheeze

Privacy Reglement


Deze website maakt gebruik van een beveiligde verbinding